Loading

Artuborg

Ce doriti să admiraţi?

Art TM vă oferă posibilitatea să descoperiţi lucrările de artă din Timisoara.

Artuborg

Artuborg

Anul: 2003

Eu și Tuborg la Timișoara

Autor: Horia Bojin

 Material: oțel sudat pictat + calcar de Bășchioi

Dimensiuni: 150cm x 600cm x 220cm

 

Altar

Autor: Denisa Curte

Material: oțel sudat pictat + marmoră de Rușchița

Dimensiuni: 800cm x 150cm x 250cm

 

Ființe

Autor: Marius Leonte

Material: oțel sudat

Dimensiuni: 200cm x 300cm x 600cm

 

O sută de pietre

Autor: Ana Maria Șerban

Material: oțel sudat + marmoră de Rușchița

Dimensiuni: 300cm x 400cm x 300cm

 

Hora

Autor: Raluca Ungureanu

Material: oțel sudat pictat

Dimensiuni: 800cm x 150cm x 250cm

 

Pui, pui, pui

Autor: Ecaterina Vrana

Material: oțel sudat pictat

Dimensiuni: 600cm x 500cm x 170cm

arttuborg-2

Biografie autor: Denisa Curte, absolventă a Facultății de Arte Plastice din cadrul Universtității de Vest, Timișoara (2003).  Lucrări în colecții publice: Muzeul de Artă Contemporană, Baia Mare, Parcul de sculptură Artuborg, Timișoara, Parcul Primăriei Techirghiol, Fundația InterArt Triade, Timișoara, Fundația Xoan Pineiro, Spania.

Anamaria Șerban, absolventă a Facultății de Arte Plastice din cadrul Universtității de Vest, Timișoara (2002). Numeroase expoziții de grup, simpozioane de sculptură. Marele Premiu-Techirghiol (1999) și premiul pentru sculptură ecologică la Arad (2001).

Ștefan Bartha, născut în 1969 la Padureni, , absolvent al Facultății de Arte Plastice din cadrul Universtității de Vest, Timișoara (1996). Lucrările sale se regăsesc în muzee şi locuri publice, precum şi în galerii şi colecţii particulare din România, Franţa, Kuweit, Moldova, Canada, Germania, SUA, Japonia, Spania şi Danemarca.

Raluca Ungureanu, născută în 1975, a studiat la Academia de Arte din București unde a obținut și titlul de doctor în 1999. A fost bine primită în Germania, Austria, Portugalia, Danemarca și Marea Britanie. A primit numeroase burse și distincții în Romania și în străinătate.
Ecaterina Vrana, artist contemporan cu studii de sculptură la Academia de Arte din București.

Marius Leonte, artist contemporan cu studii de sculptură la Academia de Arte din București. Manager de proiect în cadrul Artuborg.

 

Context: Ansamblul Artuborg a fost inaugurat în anul 2003 (după cel de la București și Constanța), inaugurat cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Timisoarei și finanțat integral de compania daneza Tuborg. Inedit și surprinzător, parcul reprezintă prima realizare, după 1989, în domeniul artelor stradale.

 

Descriere: Conceput ca un parc de sculptură, Parcul Artuborg se întinde pe o suprafață de 1.274 de metri pătrați și reunește sculpturile a șapte tineri artiști plastici: Denisa Curte, Anamaria Șerban, Ștefan Bartha, Horia Bojin, Raluca Ungureanu si Ecaterina Vrana, Marius Leonte (care este project manager). Amenajarea arhitecturală a zonei: arh.Andrei Racolța și arh.Romeo Szorad.

 

Adresa: B-dul Michelangelo, în fața Parcului Copiilor

Intrare: liberă, stradal

Transport public: troleibuz 15,16, stația Complex studențesc

Accesibilitate persoane disabilităţi: Da

Infoweb: http://www.primariatm.ro/pdf.php?class=monitorul&identificator=250

webmaster

Complexul Memorial 89

Evoluție

Biserica Plângătoare

Deschidere

Eroica