Loading

Crucificare

Ce doriti să admiraţi?

Art TM vă oferă posibilitatea să descoperiţi lucrările de artă din Timisoara.

Crucificare

Crucificare

Autor: Paul Neagu

Anul: 1999

Material: inox

Dimensiuni: cca 500 x 300 x400 cm

Biografie autor: Paul Neagu (1938, București – 2004, Londra) artist vizual englez, de origine română. Creația sa cuprinde lucrări variate, de la desene de dimensiuni relativ mici pina la sculpturi monumentale din oțel inoxidabil, realizate în diverse materiale și medii de expresie – sculptură, pictură, performance. A scris și poezie. A influențat și a format, ca profesor, o întreagă generație de artiști contemporani britanici. Lucrările sale se afla în numeroase colecții publice: Tate Modern, V & A și Galeria Naționala de Artă Modernă a Scoției, Muzeul de Artă Contemporană din București, Muzeul de Artă Timișoara.

Context: Lucrarea lui Paul Neagu, dezvelita la 10 ani de la evenimentele din 1989,  a fost aleasa ca simbol al tragediei Revolutiei de la Timisoara.

Descriere: Lucrarea lui Paul Neagu recurge la principalul element al repertoriului de semne plastice folosit de artist, Hyphen-ul, ce sintetizeaza intrega sa conceptie estetica si morala si reprezinta puntea de legatura intre cer si pamant, intre trecut si viitor, semn al totalitatii si integritatii lumii.

crucificare-4

crucificare-5

Adresa: Piata Victoriei

Intrare: liberă, stradal

Transport public:

  • autobuz 33- stația Catedrala
  • tramvai 1,2,6 –stația Catedrala

Accesibilitate persoane disabilităţi: Da

Infoweb: http://ro.wikipedia.org/wiki/Paul_Neagu

webmaster

Complexul Memorial 89

Evoluție

Biserica Plângătoare

Deschidere

Eroica