Loading

In Memoriam/ Martirii

Ce doriti să admiraţi?

Art TM vă oferă posibilitatea să descoperiţi lucrările de artă din Timisoara.

In Memoriam/ Martirii

In Memoriam/ Martirii

Autor: Peter Jecza

Anul: 1996

Material: bronz

Dimensiuni: 380 x 240 x 104 cm

Biografie autor: Peter JECZA (1939-2009), sculptor, profesor de sculptură la Facultatea de Arte a Universităţii de Vest din Timişoara, România.  Opera sa cuprinde peste 700 de lucrări în material definitiv, în special bronz. Expune în galerii din Europa (peste 40 de expoziţii personale, multiple participări de grup şi internaţionale). Autorul mai multor lucrări de artă monumentală în România şi Germania.Prezent în colecţii private şi muzee din România şi străinătate. Distins cu premii şi medalii naţionale şi internaţionale. A infiintat Fundatia Interart Triade si Galeria Jecza.

Context: Lucrarea este una dintre operele ce comemoreaza memoria martirilor Revolutiei din 1989.  A fost aleasa pentru a omagia mortii revolutiei, ramasi fara morminte.

 

Descriere: Compozitional, lucrarea este organizata ca un volum compact, reprezentand un grup figurativ dispus orizontal, ce prin aceasta sugereaza forta, energie, masivitate. Dispunerea astfel a corpurilor umane  creeaza un efect de gravitate si tragism profund.

Adresa: str. Lenau, intre Muzeul Banatului si Hotelul Central

Intrare: stradal

Transport public:

  • Troleibuz 16- statia I.C. Bratianu

Accesibilitate persoane disabilităţi: Da

Infoweb:  http://www.jecza.ro/

http://ro.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9ter_Jecza

Elena

Complexul Memorial 89

Evoluție

Biserica Plângătoare

Deschidere

Eroica