Loading

Marea Piramidă

Ce doriti să admiraţi?

Art TM vă oferă posibilitatea să descoperiţi lucrările de artă din Timisoara.

Marea Piramidă

Marea Piramidă

Autor: Mircea Roman

Anul: 2015

Material: bronz

Dimensiuni: 96 x 102 x h 170 cm

Biografie autor: Mircea Roman este unul dintre cei mai importanți sculptori români contemporani. Format la Cluj în anii ’80, Roman este renumit pentru lucrările sale iconice, distinctive prin personajele hibrid-umane, arhaice și totodată moderne, și prin tehnica sa specifică de lucru în lemn și bronz. A participat la Bienala de la Veneţia în 1995 şi a avut expoziţii personale la Riverside Studios în Londra, proiecte de instalaţii urbane pe râul Tamisa sau în curtea Muzeului Ţăranului Român. Lucrările sale au fost expuse în muzee şi galerii importante din intreaga lume. Trăieşte şi lucrează în Bucureşti.

Marea Piramida - Mircea Roman (3)

Context: Lucrarea a fost amplasată in cadrul proiectului de reabilitare a spațiului public din centrul istoric al oraşului – cartierul Cetatea Timişoara – parte a patrimoniului cultural istoric.

Marea Piramida - Mircea Roman (1)

Descriere: Lucrarea are o suprafață strălucitoare din bronz lustruit în care se reflectă soarele apusului- o “sculputră oglindă”. Oglindă a orașului și a valorilor sale, a privitorului și nu în ultimul rând o oglindă a viitorului.

Marea Piramida - Mircea Roman (2)

Adresa: str. Enrico Carusso, Timişoara

Intrare: liberă, stradal

Transport public:

  • tramvai 1,2,4,5,6,10 stația Piața Libertății,
  • tramvai 1,2,4,5,10 – stația Continental

Accesibilitate persoane disabilităţi: Da

Infoweb:

webmaster

Complexul Memorial 89

Evoluție

Biserica Plângătoare

Deschidere

Eroica